Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αθλητική Άνοιξη 2015 - ολοκλήρωση πρώτης φάσης

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Πετρούπολης μας ενημερώνει για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Αθλητικής Άνοιξης 2015:

Ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η πρώτη φάση της “Αθλητικής Άνοιξης 2015” από τις 30/3 μέχρι τις 5/4, με την συμμετοχή να ξεπερνά τους 1.000 μαθητές.

Η πρώτη φάση περιλάμβανε φιλικά παιχνίδια μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων της Πετρούπολης. Συγκεκριμένα, τα Δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν ήταν τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 12ο και τα Γυμνάσια που συμμετείχαν ήταν τα 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο.

Η “Αθλητική Άνοιξη 2015” ξεκίνησε με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης (την Δευτέρα 30/3 και την Τρίτη 31/3), ως συνέχεια της σεμιναριακής επίδειξης μπάσκετ από τον καταξιωμένο Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Κώστα Μίσσα. Οι συμμετοχές των μαθητών (αγοριών και κοριτσιών) ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ η ολοκλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην 2η και τελική φάση, μετά το Πάσχα.

Στη συνέχεια, την Τετάρτη 1η Απρίλη, ο Δήμος Πετρούπολης διοργάνωσε μεγάλο σχολικό Τουρνουά Βόλεϊ και στη συνέχεια είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού Βόλεϊ. Συγκεκριμένα, τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι παίκτες της Εθνικής ομάδας του 1987, που κατέκτησαν την τρίτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οι κύριοι Σωτήρης Αμαριανάκης, Δημήτρης Καζάζης (εν ενεργεία προπονητής του Ολυμπιακού), Γιώργος Ντράγκοβιτς, Τάσος Τεντζέρης, Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και Γιάννης Φάκας. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση ο κ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος (εν ενεργεία προπονητής του Παναθηναϊκού και συμπολίτης μας), καθώς και οι εν ενεργεία παίκτες του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, κ. Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Στεφάνου και Σωτήρης Σωτηρίου.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε το άθλημα του Ποδοσφαίρου, που όπως ήταν αναμενόμενο συγκέντρωσε πλήθος αγοριών αλλά και κοριτσιών (!), χαρίζοντας στους αθλούμενους και στους θεατές μοναδικές στιγμές ομαδικότητας και συγκινήσεων. Η τελική φάση του ποδοσφαίρου θα ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα.

Την Κυριακή 15/3 οργανώθηκε το Τουρνουά Τέννις με πλήθος  συμμετοχών, δίνοντας τη χαρά της συμμετοχής σε πολλά παιδιά της πόλης.


Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους Τοπικούς Αθλητικούς Συλλόγους: Άρης Πετρούπολης (Μπάσκετ), Ίριδα (Μπάσκετ), Ολυμπιάδα (Μπάσκετ), Γυμναστικός Σύλλογος Πετρούπολης (Βόλλεϊ), Αναγέννηση (Ποδόσφαιρο), Άρης Πετρούπολης (Ποδόσφαιρο), Κεραυνός (Ποδόσφαιρο), καθώς και τους Διαιτητές από το Πρωτάθλημα Soccer League, που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
Επίσης, η Διοίκηση απευθύνει ευχαριστίες στους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και στους Διευθυντές των Σχολείων για τη συμμετοχή και τη βοήθεια τους.
Τέλος, ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, ευχαριστεί όλους τους μαθητές της πόλης μας, που συμμετείχαν στην “Αθλητική Άνοιξη 2015”, και συγχαίρει την Αντιδήμαρχο κ. Βάσω Πουλογιαννοπούλου και τους εντεταλμένους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Λευτέρη Καζαδέη, Μανώλη Δαλέντζα, Στέφανο Μαυρογιώργη, καθώς και τους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς για τον συντονισμό και προγραμματισμό αυτής της διοργάνωσης.
Η “Αθλητική Άνοιξη- Καλοκαίρι 2015” συνεχίζει τις πολύμορφες εκδηλώσεις της με αθλήματα, διαλέξεις και ημερίδες μέχρι τις 24 Ιούνη. Στα πλαίσια αυτά, με αρχή μας ότι ο Αθλητισμός αποτελεί δικαίωμα για το λαό και όχι πολυτέλεια, ελπίζουμε να  επιτευχθεί ο σκοπός αυτής της διοργάνωσης, δηλαδή η προώθηση και ανάδειξη των αξιών του αθλητικού ιδεώδους, η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου