Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με τον Υπουργό Υγείας

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής: 

Την Τετάρτη 15.04.2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Σίμου Βαγγέλη με τον Υπουργό Υγείας Κουρουμπλή Παναγιώτη.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη για πλήρη λειτουργία των ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Ο Υπουργός ενημερώθηκε για τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας του τοπικού ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και ειδικότερα για την απαραίτητη στελέχωσή του με όλες τις ειδικότητες ιατρών και για τη λειτουργία των εργαστηρίων. Επίσης, τέθηκε το θέμα της αυτονομίας του πρώην ΙΚΑ από το αντίστοιχο των Αγίων Αναργύρων, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες να εξυπηρετούνται αποκλειστικά από τον Δήμο τους, όσον αφορά την παροχή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των ιατρικών εξετάσεων.  

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ΠΕΔΥ Πετρούπολης και θα μεσολαβήσει για να φέρει σε επαφή τον Δήμο Πετρούπολης με τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Νικόλαο Καρβούνη, για να επιληφθεί της άμεσης διευθέτησης των αιτημάτων του δήμου μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πλήρη στελέχωση των Ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα εργαστήρια, με προοπτική την δημιουργία πλήρους ανεπτυγμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, στελεχωμένο με επαρκή και μόνιμο προσωπικό. Διεκδικούμε ένα καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου