Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Πολύτιμα συμπεράσματα για τον αγώνα κατά των ναρκωτικών

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση-ομιλία οργανώθηκε την Κυριακή 10/5 στο Πολιτιστικό Κέντρο από τον δήμο σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ κατά των ναρκωτικών, όπου μίλησαν ο κοινωνιολόγος του ΦΑΕΘΩΝ Σπύρος Σασσάνης και ο Γραμματέας του ΕΣΥΝ και κοινωνιολόγος Παναγιώτης Κατηφές.

Οι ομιλητές εστίασαν στη σημασία της πρόληψης στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, επισημαίνοντας το λάθος που γίνεται με τον διαχωρισμό μεταξύ μαλακών και σκληρών ναρκωτικών καθώς εκτός του ότι δημιουργούν ανεξαιρέτως ΟΛΑ μεγάλη εξάρτηση στον οργανισμό, ευθύνονται επίσης και για την πρόκληση σημαντικών βλαβών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της θεραπείας κατά των ναρκωτικών, κακή χρήση των υποκατάστατων ουσιών, μπορεί να καταστίσει εαυτούς εξαρτησιογόνες ουσίες πολύ χειρότερες από αυτές που υποκαθιστούν. Επίσης επισημάνθηκε πως η παγκόσμια αγορά των ναρκωτικών, μετά το εμπόριο όπλων, είναι η δεύτερη πιο προσοδοφόρα επιχείρηση με τις χώρε της Δύσης να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ως ένα επιπλέον έσοδο.

Τέλος, οι ομιλητές εξέφρασαν το φόβο πως η χρήση των ναρκωτικών στην Ελλάδα θα διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια λόγω της κρίσης και της  τάσης αποκλεισμού των νέων από την αγορά εργασίας.

Στην εκδήλωση που προβλήθηκε και βίντεο του ΕΣΥΝ, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κανέλλη, Ζορμπά, Μαλαθρίτης, Φιλίππου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κυριάκου, Απολλωνάτος κ.α.

πηγή: ΗΧΩ Ιλίου-Πετρούπολης (τεύχος Μαϊου) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου