Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοτικό Συμβούλιο: Παιδικές χαρές και καθαριότητα στο προσκήνιο

Δημ. Συμβούλιο: Παιδ. χαρές και καθαριότητα στο προσκήνιοΠραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η 11η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης.

Τα θέματα που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου προήλθαν κυρίως από τις ερωτήσεις που έθεσαν οι επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κ.κ. Θοδωρής Λάππας, Χρήστος Κυριάκος, Κωνσταντίνος Ζαχαράκης.

Ο κ. Λάππας έθεσε ερωτήματα εκτός ημερησίας διάταξης για την κατάσταση των παιδικών χαρών και των πάρκων όπου βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης και από πλευράς ποτίσματος και φροντίδας των φυτών που βρίκονται σε αυτά αλλά και καθαριότητας των χώρων. Επίσης έθεσε ερώτημα για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τις ακαθαρσίες των σκύλων που έχουν ιδιοκτήτη στα πάρκα και τις πλατείες όπου κυκλοφορούν παιδιά.

Το θέμα των παρεμβάσεων στα σχολικά κτίρια έθεσε ο κ.Κυριάκος, ενόψει την έναρξης της σχολικής χρονιάς, ενώ ζήτησε μεγαλύτερη καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων. Επισήμανε επίσης να υπάρχει συχνότερο καθαρισμό των κάδων απορριμάτων έξω από τα σχολεία, καθώς αποτελούν επικίνδυνες εστίες μολύνσεως για τους μαθητές.

Ο κ. Ζαχαράκης έθεσε ερώτημα για τις εγγραφές στις δημοτικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου και τόνισε πως πρέπει να γίνεται με πιο ορθολογικό τρόπο ώστε να τηρείται αυστηρά η προτεραιότητα, αλλά και η μεθεδολογία όπως αυτή περιγράφεται στο site του Δήμου. 

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος απάντησε ότι έγινε μια επιπλέον προσπάθεια από το Δήμο για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων το καλοκαίρι που υπήρχε το έκτακτο προσωπικό (συμβασιουχοι 8μηνης και 5μηνης διάρκειας). Δόθηκε προτεραιότητα στα σχολεία και στις παιδικές χαρές.
Για τους κάδους απορριμμάτων τόνισε ότι το πλυντήριο βγαίνει καθημερινά αλλά δεν φτάνει και περιοδικά ανα 8 ημέρες πλένεται ο κάθε κάδος.

Για τα σκυλιά που περιφέρονται στα πάρκα και στις πλατείες που έχουν ιδιοκτήτη, ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα τοποθετηθούν ταμπέλες στις παιδικές χαρές που θα προτρέπουν τους ιδιοκτήτες να περισυλέγουν τα περιττώματα των ζώων. Τέλος όσον αφορά τις ασφλατοστρώσεις σε δρόμους της πόλης, τόνισε ότι αναμένεται το κονδύλι που έχει εκριθεί από την περιφέρεια για τη Δυτική Αθήνα συνολικά ύψους 6 εκατ. ευρώ ώστε να γίνουν όποιες εργασίες και βελιώσεις.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης ήταν τα ακόλουθα:

1. Παράταση μίσθωσης του 9ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης.

Από την 1 Αυγούστου 2015 έληξε η  παράταση μίσθωσης του ακινήτου, όπου στεγάζεται το 9ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Ιωάννου αρ. 43.
Σύμφωνα με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό Μίσθωσης Ακινήτου η παραπάνω μίσθωση έχει 16ετία. Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2014 αποφασίστηκε η παράταση της υφιστάμενης μίσθωσης για ένα ακόμη έτος, δηλ. από 01-08-2014 έως και 01-08-2015.
Στην πρόθεση του ΟΣΚ ήταν εντός του έτους 2015 να στεγασθεί το 9ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης  σε ιδιόκτητο κτίριο  αλλά δεδομένων των ρευστών οικονομικών συνθηκών τα έργα υλοποιούνται με αργούς ρυθμούς
Επίσης αναζητήθηκε κατά το παρελθόν καταλληλότερος χώρος για μίσθωση και δεν ανευρέθει, ενώ όπως σημειώνεται θα ήταν οικονομικά δυσμενέστερο για το Δήμο να μεταστεγαστεί για ένα χρόνο μόνο.
Έτσι κρίνετε αναγκαίο να παραταθεί η μίσθωση για ένα ακόμη έτος δηλ. από 01-08-2015 έως και 01-08-2016.

2. Λήψη απόφασης επί αιτήματος της κας Αθανασοπούλου Ευλαμπίας για την τροποποίηση του συμφωνητικού μίσθωσης ακινήτου στέγασης της Ανώτερης Δραματικής Σχολής.

3.Λήψη απόφασης επί αιτήματος της κας Λάγιου Θεοδώρας, περί εξαίρεσης συμμόρφωσης στα προβλεπόμενα από τον ισχύοντα κανονισμό περιπτέρων ( άρθρο 19), λόγω λήξης   του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης. Σχετ. η υπ’ αριθμ. 64/2015 Πράξη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Δραστηριότητας (Τμήμα ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων και προστασίας των καταναλωτών), αναφέρει ότι: Η υπηρεσία με εγγραφό της έχει υπενθυμίσει προς τους μισθωτές των περιπτέρων την υποχρέωση συμμόρφωσης τους στα προβλεπόμενα του ισχύοντα κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων (άρθρο 19), ο οποίος εγκρίθηκε με την αρ. 29/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης. Η μισθώτρια του περιπτέρου επί της οδού Αν.Ρωμυλίας 131-133 κα Λάγιου Δώρα, με την αρ. πρωτ.11766 /22.07.2015 αίτησή της ζητά την απαλλαγή υποχρέωσης συμμόρφωσης της στα ανωτέρω λόγω λήξης του συμφωνητικού μίσθωσης του περιπτέρου στις 10.01.2016.
Επιπροσθέτως η υπηρεσία γνωστοποιεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω μίσθωσης του περιπτέρου με την ανωτέρω και μετά τη λήξη του συμφωνητικού της, το περίπτερο θεωρείται κενωθέν και είτε καταργείται είτε παραχωρείται σε νέο δικαιούχο.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όπου συζήτήθηκε το θέμα το ο Πρόεδρος κ. Θανάσης Φιλίππου εισηγήθηκε την  έγκριση της αίτησης της κ. Λάγιου Θεοδώρας, μισθώτριας του περιπτέρου επί της οδού Αν. Ρωμυλίας 131-133 στη Πετρούπολη και την απαλλαγή της από την υποχρέωση της συμμόρφωσης της στα προβλεπόμενα του ισχύοντα κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων (άρθρο 19), λόγω λήξης στις 10.01.2016 του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης του εν λόγω περιπτέρου.

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της αίτησης της κ. Λάγιου      Θεοδώρας (μισθώτριας του περιπτέρου επί της οδού Αν. Ρωμυλίας 131-133 στη Πετρούπολη) και την απαλλαγή της από την υποχρέωση συμμόρφωσης της στα προβλεπόμενα του ισχύοντα κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων (άρθρο 19), λόγω λήξης στις 10.01.2016 του σχετικού συμφωνητικού μίσθωσης του εν λόγω περιπτέρου.


4. Έγκριση δαπάνης για την προσφορά γευμάτων κ.λ.π., στα μέλη των εφορευτικών  Επιτροπών, που θα διεξάγουν τις εκλογές της 20ης  Σεπτεμβρίου 2015.

5.Λήψη απόφασης σχετικά με την κατανομή πιστώσεων ΣΑΤΑ έργων – επενδύσεων.

Προτείνεται η διάθεση συνολικού ποσού 19.500€ από την πίστωση ΣΑΤΑ Δημ. επενδύσεων για την πληρωμή δαπανών του προϋπολογισμού τρέχοντος οικον. έτους:
- Εργασίες υγρομόνωσης και στεγανοποίησης στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κοιμητηρίου και πίστωση 6.500,00 € 
- Εργασίες  χωροθέτησης και διάνοιξης χώρων ταφής» και πίστωση 13.000,00 € 

 6. Λήψη απόφασης για τη διάθεση ποσού από ΣΑΤΑ επενδύσεων για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.

Προτείνεται η διάθεση μέχρι ποσού 100.000€  από την πίστωση ΣΑΤΑ Δημ. Επενδύσεων για την κάλυψη των δαπανών επισκευής και συντήρησης των μηχανημάτων και οχημάτων του Δήμου -όπως προμήθεια ανταλλακτικών, ελαστικών, εργασίες συντ/σης και επισκευής τους-, η λειτουργία των οποίων είναι πέραν των δύο ετών, και κρίνονται απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών του.
Αναλυτικά:  Από τον Κ.Α. Εσόδων 1311 με τίτλο «ΚΑΠ επενδυτικών δαπανών των δήμων», όπου υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση 368.520€, προτείνεται η ανάληψη ποσού 100.000€  και η ισόποση ενίσχυση του Κ.Α. 1699.0008 με τίτλο «Έσοδα από ΣΑΤΑ Επενδύσεων για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων του Δήμου».

7. Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους. (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 152/2015 Πράξη της Οικονομικής Επιτροπής). Δείτε εδώ το σχετικό έγγραφο.

8. Έγκριση διενέργειας προμηθειών –υπηρεσιών.

9. Λήψη απόφασης για επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

10. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχοντος οικονομικού έτους, σχετικά με την εγγραφή πίστωσης με τίτλο: «Αποζημίωση για απαλλοτρίωση ακινήτου φερόμενης ιδιοκτησίας  Χασομέρη Αναστασίου εμβαδού 216,5 τ.μ. σε τμήμα του Ο.Τ. Γ 497 του Δήμου Πετρούπολης, στη συμβολή των οδών Αγ. Πολυκάρπου και  Αρχόντισσας».  
      (Σχετ. η υπ’ αριθμ. 153/2015 Πράξη της Οικονομικής Επιτροπής).

11.  Έγκριση επικαιροποιημένης μελέτης με τίτλο: «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στο Ο.Τ. 914»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου