Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Πλήθος κόσμο και συγκίνηση στην ετήσια εκδήλωση του τμήματος ΑΜΕΑ του Δήμου Πετρούπολης

Άποψη από την κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου. Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν ενεργά στα δρώμενα και σε πολλές στιγμές συγκινήθηκαν.Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Πετρούπολης οργάνωσε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του, που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 από τον Ο.Η.Ε., με σκοπό να αποτελεί μια υπενθύμιση και μια αφορμή προβληματισμού πάνω στα θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία. Με βάση το γεγονός ότι το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποιας μορφής αναπηρία η επαφή και, κυρίως, η ευαισθητοποίηση όλων με το θέμα της διαφορετικότητας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. διοργάνωσε και φέτος την εκδήλωσή του, με σκοπό να αναδείξει θέματα που αφορούν τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Σε αυτή την προσπάθεια βρήκε πολλούς αρωγούς, οι οποίοι εθελοντικά συνεισέφεραν ποικιλότροπα στη εκδήλωση:

- Η κ. Βιολέτα Σολιδάκη, σε συνεργασία με τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Πετρούπολης και την καθηγήτριά τους κ. Ελένη Παπαμιχαλάκη, αλλά και μέλη του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. παρουσίασαν με ιδιαίτερη ευαισθησία το παραμύθι “Ελευθερίας εγκώμιο”, το οποίο θίγει το θέμα της αναπηρίας και τις συνέπειες της κοινωνικής αδιαφορίας για αυτή.

Ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Ευάγγελος Σίμος εξήρε το έργο του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. και επιβεβαίωσε τη σταθερή στήριξή του-Ο κ. Ηλίας Κουμπούνης πραγματοποίησε εργαστήρι ευεξίας γέλιου, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για χαλάρωση καιψυχική ευεξία, κεντρίζοντας ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του πολυάριθμου κοινού που συμμετείχε ενεργά.

Μέλη του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. διάβασαν ποιήματα με θέματα σχετικά με την αναπηρία και την αποδοχή της διαφορετικότητας, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρού μήκους ταινία που δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

Η στιγμή όμως που ξεχώρισε ιδιαίτερα στην εκδήλωση ήταν η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση του τραγουδιού με τίτλο “ΤραγουδΑΜΕ Από ψηλά”. Πρόκειται για υπέροχη σύνθεση του εθελοντή- συνεργάτη του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. κ. Σίμου Μαϊστρέλη, σε στίχους του ιδίου, που αναφέρεται στην αναπηρία και γράφτηκε με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα θέματα της διαφορετικότητας.

Η ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του τραγουδιού “ΤραγουδΑΜΕ από ψηλά” με τη συμμετοχή πλήθους γνωστών καλλιτεχνών.Σε αυτή του την προσπάθεια ο κ. Μαϊστρέλης βρήκε συνοδοιπόρους γνωστούς ερμηνευτές και μουσικούς, όπως η Στέλλα Κονιτοπούλου, η Φαίη Μάτσου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, οι οποίοι ερμήνευσαν ζωντανά το τραγούδι και συγκίνησαν το κοινό. Ήταν αναμφίβολα μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς ήταν η πρώτη φορά στα ελληνικά μουσικά δρώμενα που παρουσιάζεται ένα τραγούδι αφιερωμένο σε αυτή την ημέρα.Εκτός από τους περίπου 250 παρευρισκόμενους, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Ευάγγελος Σίμος, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νέας γενιάς κ. Βασιλική Πουλογιαννοπούλου και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα αθλητισμού κ. Ελευθέριος Καζαδέης. Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πετρούπολης εξήρε το έργο των εθελοντών και της υπεύθυνης του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. κ. Κατερίνας Κυριάκου και επιβεβαίωσε τη σταθερή στήριξή του προς κάθε τους προσπάθεια, που έχει σκοπό να αναβαθμίσει την καθημερινότητα, καθώς και τις ισότιμες ευκαιρίες των ατόμων με αναπηρία στην Πετρούπολη.
Κλείνοντας, αναφέρονται τα ονόματα όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην παρουσίαση του τραγουδιού “ΤραγουδΑΜΕ Από ψηλά”: Στέλλα Κονιτοπούλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Φαίη Μάτσου, Χρήστος Καρνάβας, Αντρέας Κολίσογλου, Μαρία Παπαγεωργίου, Κατερίνα Αδάμ, Δήμητρα Δημητρακοπούλου, Βούλα Ρεφενέ, Δέσποινα Πανοπούλου, Γιολάθη Πουλημένου, Σοφία Μητρούλια, Ευαγγελία Μαναβίδου, Θοδώρα Αγγελή, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, Κωνσταντίνος Τσιμούρης, Γιώργος Σαμπαριώτης, Χάρης Πανόπουλος, Γιάννης Ζήκος, Αχιλλέας Ταμπάκης, Γιώργος Χαρωνιτάκης, Λευτέρης Κρητικός, Βασίλης Παναγιωτίδης, Παναγιώτης Μαϊστρέλης, Νίκος Μουσαγέας, Μιχάλης Στέφος, Δημήτρης Ζάμαρος, Πάρης Κυμιωνής, Γιάννης Καρνεσιώτης, Χρήστος Βερώνης, Χρήστος Χριστόπουλος, ΘανάσηςΙσαακίδης, Συμεών Μαϊστρέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου