Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Εκστρατεία Δήμου Πετρούπολης κατά των ναρκωτικών για το έτος 2016.

Στην 2η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, συζητήθηκε το θέμα των ναρκωτικών. Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Σασσάνης Σπύρος, Κοινωνιολόγος – Στέλεχος Πρόληψης στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας «ΦΑΕΘΩΝ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να ξεκινήσει μια καμπάνια για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, με ένα πλαίσιο δράσεων και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της Διοίκησης του Δήμου, για την αντιμετώπιση της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Η ενημέρωση με στόχο τη γνώση αποτελεί ένα κομμάτι της πρόληψης και είναι παράγοντας άκρως απαραίτητος στον πόλεμο αυτό. Η πρόληψη δεν είναι υπόθεση μόνο των γονιών ή μόνο των ειδικών, αλλά αφορά ολόκληρη την κοινωνία. Η πρόληψη είχε και έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη και την καλλιέργεια μιας θετικής στάσης ζωής και στη θετική στάση ζωής δεν χωρούν εξαρτήσεις και φοβικά σύνδρομα.

Για να καταλήξουμε στη βασική φιλοσοφία για το θέμα των ναρκωτικών, πήραμε υπόψη μας τις μελέτες διεθνών οργανισμών (όπως του ΟΗΕ), τη φιλοσοφία και την πείρα των στεγνών προγραμμάτων της Ελλάδας (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, Κέντρων πρόληψης), αλλά και τη δική μας συνεργασία με φορείς όπως το Κέντρο πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και το ΕΣΥΝ, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει εκδηλώσεις και δράσεις στην Πετρούπολη.

Υποστηρίζουμε λοιπόν την άποψη ότι το φαινόμενο των ναρκωτικών είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με πολλές αιτίες, το οποίο όμως παράγεται και αναπαράγεται στο σάπιο υπόβαθρο που δημιουργούν οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγών και η ακραία κοινωνική ανισότητα. Όσο λοιπόν προχωράει η κρίση και οι εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές, τόσο θα διογκώνεται το τραγικό πρόβλημα της χρήσης ουσιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου