Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2016 μεταξύ του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρου Τζόκα, στην Περιφέρεια, συζητήθηκε καταρχήν η πορεία κατασκευής του 2ου ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού του Δήμου μας, στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης, στο Ο.Τ. 914 (προϋπολογισμού 1.950.000,00 ευρώ).

Οι ενέργειες για τη διεκπεραίωση του ανωτέρω έργου βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικό στάδιο, αφού την Πέμπτη 14.01.2016, στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εγκρίθηκαν η σύναψη και οι όροι της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Πετρούπολης.

Ο Δήμος θα εισηγηθεί την έγκρισή του στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη του ανωτέρου έργου, έτσι ώστε ακολούθως να δημοπρατηθεί και να εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Το δεύτερο, πολύ σημαντικό επίσης θέμα που συζητήθηκε αφορά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας, ύψους 200.000,00 ευρώ, για την αποκατάσταση της επιφάνειας ασφαλτοτάπητα στη δασική οδό προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις του πρώην λατομείου Γρηγορίου και στο Ποικίλο Όρος, αλλά και διάσπαρτων πλακοστρωμένων δρόμων και πεζοδρομίων που ήταν στρωμένοι με κυβόλιθους ή πλάκες. Το έργο υπάγεται στα πλαίσια της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία πολύ έντονη βροχόπτωση της 22ας Οκτωβρίου, αλλά και της εκτέλεσης αποτρεπτικών επεμβάσεων, με σκοπό την πρόληψη σε περίπτωση παρόμοιων έντονων καιρικών φαινομένων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για την επίσπευση των ενεργειών από μέρους της Περιφέρειας και για την έγκαιρη υλοποίηση των παραπάνω έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου