Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ & ΤΟ 3ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Πετρούπολης υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά στην αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου “Νίκος Παξιμαδάς” την χορευτική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Palace of Studying Youth of St. Petersburg», από την Αγία Πετρούπολη Ρωσίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια σύσφιξης της διμερούς σχέσης φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών και του αφιερωματικού “Έτους Ελλάδας-Ρωσσίας 2016”. Η χορευτική ομάδα της Ρωσίας, αλλά και τα τμήματα παραδοσιακών χορών, αγιογραφίας, ωδείου και φιλαρμονικής του Δήμου μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προέβαλαν τα πολιτισμικά ήθη και έθιμα των δύο χωρών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας, όπως επίσης και ο Αντιπρόσωπος του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.


Παρά τη δυνατή βροχή, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο συναπάντημα Παραδοσιακών χορών, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Πέτρας. Ο διεθνής χαρακτήρας αυτής της αυθεντικής μουσικοχορευτικής συνάντησης σφραγίσθηκε με τη συμμετοχή της Ρωσικής αποστολής, που μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα από τα Χανιά, την Ικαρία, τη Νέα Ιωνία και τη Πετρούπολη, μας ταξίδεψαν σε ιδιαίτερα χορευτικά μονοπάτια και ακούσματα.

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Δήμου μας πρόκειται να επισκεφθεί την Ρωσία και να συμμετάσχει στις 26 και 27 Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ χορού “Meetings of the Neva Banks”, της Αγίας Πετρούπολης.


Φορέας διοργάνωσης είναι το εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Palace of Studying Youth of St. Petersburg».

Δήμος Πετρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου