Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ράλλυ ακριβείας το Σάββατο από τις 17.00 στην Πλατεία Ηρώ, στα πλαίσια της προώθησης της ηλεκτροκίνησης

Ο Δήμος Πετρούπολης υποστηρίζει ενεργά τις πολιτικές για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Πετρούπολη.   Σκοπός του Δήμου είναι η σταδιακή αντικατάσταση του Δημοτικού στόλου με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, οχήματα, απορριμματοφόρα. 

Η ηλεκτροκίνηση προσφέρει:

•   Μείωση του κόστους λειτουργίας: εκτιμάται ότι το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO) των ηλεκτρικών οχημάτων είναι 5-6 φορές λιγότερο από αυτό των συμβατικών.
•   Φιλικά περιβαλλοντική και αθόρυβη μετακίνηση: οι κινητήρες των ηλεκτρικών οχημάτων είναι περίπου 3 με 4 φορές περισσότερο αποδοτικοί από αυτούς των συμβατικών, και παρέχουν εξαιρετικά αθόρυβη και ομαλή λειτουργία, καθώς και υψηλή ροπή κατά την εκκίνηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η οδηγική εμπειρία ενός ηλεκτρικού οχήματος αποτελεί δυνατό σημείο για την αγορά/πώλησή του.
•   Μείωση των εκπομπών CO2: ιδίως όταν η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), τα ηλεκτρικά οχήματα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
•   Η παραγωγή και χρήση ενέργειας μέσω ΑΠΕ σε τοπικό επίπεδο συμβάλλει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τις σχετικές δαπάνες.
•   Μείωση του κόστους συντήρησης: έχοντας μόνο λίγα αποσπώμενα/μετακινούμενα μέρη, τα ηλεκτρικά οχήματα μειώνουν σημαντικά τις απαιτήσεις συντήρησης, καθώς και τα αντίστοιχα έξοδα.

Σε συνέχεια της προσπάθειας αυτής υποστηρίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και το «Hi-Tech Eco Mobility Rally 2016» που θα διεξαχθεί από τις 07 έως 09 Οκτωβρίου 2016 στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στις 08 Οκτωβρίου οι συμμετέχοντες με ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικών καυσίμων αυτοκίνητα θα περάσουν από την πόλη μας.

Οι διαγωνιζόμενοι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα βρίσκονται από τις 17:00-18:30 στην πλατεία Ηρώ και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Θέατρο Πέτρας, και από τις 18:30–19:30 θα βρίσκονται και τα εναλλακτικά αυτοκίνητα και θα γίνει ειδική διαδρομή ακριβείας.

Πρόκειται για ράλλυ ακριβείας, δηλαδή η κατάταξη  διαμορφώνεται από την ακρίβεια τήρησης των ορίων ταχύτητας (γενικά κάτω των 50 χλμ./ώρα) που προκαθορίζουν οι Οργανωτές στις «ειδικές διαδρομές» εν αντιθέσει με τον ελάχιστο χρόνο (άρα μέγιστη μέση ταχύτητα) που επιδιώκεται από τους αγωνιζόμενους σε ένα ράλλυ ταχύτητας. Ο αγώνας προσμετρά στη βαθμολογία του Παγκόσμιου Κυπέλλου Εναλλακτικών Ενεργειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων – FIA και απευθύνεται σε ερασιτέχνες οδηγούς που μετέχουν με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν καθημερινά.  Η διοργάνωση ακολουθεί τους κανονισμούς της FIA, ενώ η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους γίνεται με πλήρη συμμόρφωση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.


Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  οχήματα προηγμένης τεχνολογίας, που χωρίς να χάνουν σε επιδόσεις, είναι ασφαλή, με οικονομική κατανάλωση και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.  Στόχος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι η εξοικείωση των οδηγών με τις σύγχρονες τάσεις στην αυτοκίνηση, ώστε να επεκταθεί και στη χώρα μας η ηλεκτροκίνηση και η χρήση των εναλλακτικών καυσίμων (υγραέριο, φυσικό αέριο και βιοκαύσιμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου