Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση των αντιδημάρχων Πετρούπολης με παράγοντες του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων

Την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των αντιδημάρχων Κανέλλη Ζαχαρούλας (Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας) και Φιλίππου Θανάση (Τεχνικών & Διοικητικών Υπηρεσιών), με τον Γενικό Διευθυντή Έργων & Εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) κ. Θεοτοκάτο Λ., τον Διευθυντή Εξοπλισμού Σχολείων κ. Φιλιππάκο Δ., και τον Αθανασόπουλο Ανδρέα (Μέλος Δ.Σ. ΟΣΚ).

Η συζήτηση κυμάνθηκε γύρω από την κατασκευή σχολικών κτιρίων, αλλά και τις διορθωτικές παρεμβάσεις σε όσα από αυτά χρήζουν ανακαίνισης ή επισκευών στον Δήμο Πετρούπολης. Επίσης έγινε ενημέρωση για την πορεία των ήδη δρομολογημένων εργασιών, καθώς και για την ένταξη του Δήμου σε νέες μελέτες/προγραμματικές συμβάσεις.

Ειδικότερα, τέθηκαν τα εξής θέματα: 
•    Ολοκλήρωση της εργολαβίας του ΟΣΚ για τις σχολικές αυλές και για το 4ο Γυμνάσιο και 3ο ΓΕΛ, στην Αγία Τριάδα.
•    Αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισης στο 3ο-6ο Δημοτικά Σχολεία (Θεσσαλίας & Ρήγα Φεραίου).
•    Άμεση δημοσίευση των δημοπρατήσεων για την κατασκευή του 18ου Νηπιαγωγείου, το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο του 3ου Δημοτικού (Θεσσαλίας & Ρήγα Φεραίου), καθώς και του 13ου Νηπιαγωγείου (Λαγκαδά και Ορεστιάδος).
•    Επίσπευση της διαδικασίας για την άδεια οικοδομής του 9ου Νηπιαγωγείου (Μετσόβου και Ηροδότου), έτσι ώστε να γίνει έναρξη εργασιών κατασκευής.
•    Συντόμευση των ενεργειών για την παραχώρηση χρήσης όλων των σχολείων από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων στον Δήμο Πετρούπολης.

Επιπλέον, οι αντιδήμαρχοι κα Κανέλλη και κ. Φιλίππου εξέφρασαν την ανάγκη για την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή του 17ου Νηπιαγωγείου, που θα στεγαστεί σε οικόπεδο, το οποίο αγοράσθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ρόδου και Έλλης). Η παραχώρηση δασικής έκτασης για την κατασκευή του 11ου Δημοτικού Σχολείου και η έναρξη διαδικασιών για την απόκτηση οικοπέδων, προκειμένου να στεγαστούν το 8ο Νηπιαγωγείο (Σκουφά και Θεσσαλίας) και το 16ο Νηπιαγωγείο (Βαλτετσίου 171-173), είναι επίσης μέσα στις άμεσες διεκδικήσεις του Δήμου Πετρούπολης. Η συζήτηση θα επαναληφθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα σε μία εκ νέου συνάντηση, αμέσως μετά τον ορισμό του νέου Δ.Σ. στον ΟΣΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου