Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ξεκίνησαν να υλοποιούνται τα έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση της πόλης μας, στα πλαίσια της πράξης “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ” του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ”, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική”, μέσω ΕΣΠΑ.

Η ανωτέρω πράξη περιλαμβάνει την υλοποίηση του κυρίως έργου των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας:

  Α.   ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ και

  Β.   ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ.

   Κύριοι στόχοι του Σχεδίου Υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής Εξοικονόμησης Ενέργειας, η δημιουργία προϋποθέσεων για την ορθολογική χρήση της (ηλεκτρικής, θερμικής), η μείωση εκπομπών CO2 και άλλων επιβλαβών αερίων και σωματιδίων, καθώς και η δραστική μείωση των ενεργειακών δαπανών του Δήμου μας.

   Η εφαρμογή και η υλοποίηση των ανωτέρω έργων αποτελούν τα πρώτα στάδια ενός έργου, το οποίο εφαρμόσθηκε καταρχήν πιλοτικά, αλλά πρόκειται να συνεχισθεί και να επεκταθεί, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες για ενεργειακή αναβάθμιση και σε άλλα τμήματα ζωτικών σημείων/δρόμων/κτιρίων του Δήμου μας. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σταδιακά και στην μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των δημοτικών τελών και στην οικονομική ανακούφιση των δημοτών μας.

Στα πλαίσια αυτά συνεχίζουμε την συστηματική και μεθοδική επιδίωξη για την αξιοποίηση και απορρόφηση και άλλων ευρωπαϊκών/εθνικών κονδυλίων και την ένταξή μας σε περισσότερα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου